Järbo brandkår omkr. 1960

Järbobrandkåren ca 1960_webb
Järbo brandkår omkr. 1960. Brandchefen Emil Lindberg uppvaktas på sin 60-årsdag.
Fr.v. Gunnar och Johan Berglund (Skomakare), Olle Wesström, Erland Åström, August Andersson, Erik Johansson (Pepparkakor), Börje Lindstedt, Edla och Emil Lindberg, Bertil Wigren, Nils Larsson (Sotare), Erik Persson (Pårs), Stig Johansson, Rickard Axelsson (Skuggan), Enar Bohlin, Lars Andersson (Mjölklasse), Sven Blomberg.
Brandkåren gjorde många snabba utryckningar och tävlade ofta med vår lokala journalist John ”Dahws” Dahl, Arbetarbladet, om att vara först på brandplatsen. Kåren hjälpte också ofta till i det civila samhället. Spolade godtemplarnas ishockeybana innan Rune Bäckvall fick ett kommunalt bidrag för att borra en egen brunn vid rinkside. Försökte även spola den nya slalombacken i Kungsberget med hjälp av den stora tankbilen. Det blev inte så bra. Svårt att vända bilen vid den gamla startplattan för motortävlingarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *