Nya Kungsberget

Här vid stigen satt Lunt-Johan och drack kaffe. Vilken idyll. Snart blir här riktiga slalombackar. Träffade nyss ett fint par i yngre tonåren, de kunde inte stanna efter den härliga utförslöpan, utan fortsatte ända ner. Tjejen var lite smartare än killen, hon hade stavar. Därför erbjöd jag killen ett par stavar, du kan lämna dem vid backen, sa jag.” Nej nej, det behövs inte”. Stavarna är dina lika mycket som mina, de kommer från Svenska Armen och dina föräldrar har betalat dem många gånger. Han avböjde och så skrinnade de glatt iväg efter vägen över Lindbergs. Är det riktig kris, t. ex. ungdomar med snowboard och bussar att passa, kör jag dem gärna med bil tillbaka till backen. Brukar skoja med de tacksamma lärarinnorna: Ni får väl bju`igen någon gång i Stockholm. Men det blir nog svårt, de unnar inte ens en utrikesminister en enkel hyreslägenhet.

Kofi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *