Nya Kungsberget

Två fina oaser har sparats i mitten av de nya nedfarterna på sydostsidan. Elsas Källa uppe i backen och i nedre delen Lassas Kolkoja. De anställda vid anläggningen är värda ett helhjärtat beröm. Visserligen är det svåra körskador vid Elsas Källa, men det kan säkert åtgärdas och återställas. Och Lassas Koja är  delvis raserad av en tidigare maskinförare, men med lite god vilja kan den byggas upp igen. Själv klarar jag det dock inte, är inte så stark numera.
De gamla kostigarna vill jag gärna hålla öppna, men det är inte så lätt att hitta på kalhygget. Skulle behöva lite hjälp av en ko, t.ex. ”Stjärna”, som rymde tillbaka över berget till sin komamma i Kungsberg. ”Gräset var grönare på den andra sidan”, tyckte hon.

Lassas-koja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *